SMJERNICE KAKO NE IZGUBITI POSJETITELJE S WEB STRANICE

Nitko ne želi da izgubi dragocjenog posjetitelja jer vrlo je teško dobiti tog istog posjetitelja bilo kroz plaćene reklame bilo putem tražilica, zato pročitajte ovih pet smjernica koje će vam uvelike pomoći u tome kako da ne izgubite posjetitelje.

Ulazne stranice

Ulazne stranice su vidljive kad dođete na web stranicu, često imaju jako zgodnu sliku na kojoj piše dobrodošli ili kliknite ovdje za ulazak. Ne dopustite time da vaši posjetitelji stisnu tipku x tipku. Dajte stranici vrijednost odmah.

Ne koristite previše reklama

Čak i najmanje reklame ljude znaju odbijati tako da ćete s stranicom koja je pretrpana reklamama gubiti dragocjene posjetitelje. Nije pristojno gurati ljudima nešto što ih zapravo ne zanima baš previše.

Imajte jednostavnu i jasnu navigaciju

Zlatno pravilo uspješne web stranice je jednostavan izbornik tako da ga zna i dijete koristiti. Ostavite daleko iza sebe flash izbornike ako želite dobar uspjeh na tražilicama. Ako vaši posjetitelji ne znaju koristiti navigaciju takva osoba će u startu napustiti web stranicu.

Jasan pokazatelj korisnika

Kada se posjetitelj duboko zadubi u pregledavanje vaše web stranice nemojte ga dodatno zbunjivati nepotrebnim linkovima da u startu zaboravi gdje se nalazi. Vaš posjetitelj u svakom trenutku mora znati gdje je.

Izbjegavajte korištenje audio zvuka na vašoj web stranici

Nikad ne dopustite da se vaš posjetitelj pri ulasku na stranicu uplaši od auto play zvuka koji se nalazi na njoj. Nije ni najmanje zanimljivo niti ugodno surfajući Internetom u spokoju i tišini vlastitog doma naletiti na zvučnu web stranicu.

Objavljeno dana